Vážení čtenáři:-)
Tentokrát se nám změnilo osazenstvo na moderátorskou dvojici : Honza Hejduk a Renáta Altmanová a kuchařinky Mirka Šimralová a Jana Medvědová. Myslím,že i tentokrát šlo o opravdovou dobrůtku:-) V dalších dílech Ambrosie vás překvapíme hvězdným hostem:-)
Krabí pomazánka Indgredience: 4 porce 350 g krabích tyčinek, 100 g sterilovaného celeru, 1 malá cibule, 1 vejce natvrdo, 100 g majonézy, 2 lžíce hustého jogurtu, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíci worcestrové omáčky, sůl Na ozdobení:1 žlutá kapie, větvička rozmarýnu, 4 sherry rajčata 1. Krabí tyčinky a celer bez nálevu nasekáme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme velice jemně, vejce oloupeme a nakrájíme. Všechno nasypeme do mísy a promícháme. Majonézu rozmícháme s jogurtem, citrónovou šťávou, worcestrem. Všechno podle chuti osolíme, zamícháme a nalijeme do mísy k ostatním surovinám – řádně promícháme. 2. Pomazánku necháme v chladničce dobře vychladit, asi 30 minut. Podáváme ji namazanou na plátcích veky nebo kouscích vydlabaných salátových okurek. Zdobíme kapií, rozmarýnem a rajčátky. Tip:když nemám vejce uvařené natvrdo, udělám na pánvičce míchané, po vychladnutí rozmačkám vidličkou a přidám do pomazánky. Dále nedávám worcestrovou omáčku a používám Bylinkové koření. ITALSKÉ lASAGNE Těstoviny na lasagne 12 ks Boloňská omáčka: Olivový olej 1 lžíce Cibule 1 ks Česnek 3 stroužek Hovězí maso - mleté 500 g Rajčata 250 g Rajčatový protlak 2 lžíce Červené víno 4 lžíce Bazalka 1 lžíce Sůl Pepř Sýrová omáčka: Máslo 50 g Hladká mouka 50 g Mléko 600 ml Sýr Čedar 125 g Muškátový oříšek 1/2 lžička POSTUP: Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut. Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí. Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.