Ambrosia 5.díl 22.2.2012

Napsal www.fenixradio.net (») v neděli 11. 3. 2012 v kategorii Ambrosia - vaření, přečteno: 920×
ambrosia-6_2.jpg

Vážení čtenáři:-)

Tentokrát se nám změnilo osazenstvo na moderátorskou dvojici : Honza Hejduk a Renáta Altmanová a kuchařinky Mirka Šimralová a Jana Medvědová. Myslím,že i tentokrát šlo o opravdovou dobrůtku:-) V dalších dílech Ambrosie vás překvapíme hvězdným hostem:-)

 Krabí pomazánka

Indgredience:

       4 porce
                350 g krabích tyčinek,
                100 g sterilovaného celeru,
                1 malá cibule,
                1 vejce natvrdo,
                100 g majonézy,
                2 lžíce hustého jogurtu,
                2 lžíce citrónové šťávy,
                1 lžíci worcestrové omáčky,
                     sůl
               Na ozdobení:1 žlutá kapie,
               větvička rozmarýnu,
               4 sherry rajčata




 1. Krabí tyčinky a celer bez nálevu nasekáme na kousky. Cibuli
oloupeme a nakrájíme velice jemně, vejce oloupeme a nakrájíme. Všechno
nasypeme do mísy a promícháme. Majonézu rozmícháme s jogurtem,
citrónovou šťávou, worcestrem. Všechno podle chuti osolíme, zamícháme a
nalijeme do mísy k ostatním surovinám – řádně promícháme.

2. Pomazánku necháme v chladničce dobře vychladit, asi 30 minut.
Podáváme ji namazanou na plátcích veky nebo kouscích vydlabaných
salátových okurek. Zdobíme kapií, rozmarýnem a rajčátky.

Tip:když nemám vejce uvařené natvrdo, udělám na pánvičce míchané, po
vychladnutí rozmačkám vidličkou a přidám do pomazánky. Dále nedávám
worcestrovou omáčku a používám Bylinkové koření.





ITALSKÉ lASAGNE


Těstoviny
na lasagne	 12 ks


Boloňská omáčka:

Olivový olej	 1 lžíce
Cibule	 1 ks
Česnek	 3 stroužek
Hovězí maso - mleté	 500 g
Rajčata	 250 g
Rajčatový protlak	 2 lžíce
Červené víno	 4 lžíce
Bazalka	 1 lžíce
Sůl	  
Pepř
	  
Sýrová omáčka:

Máslo	 50 g
Hladká mouka	 50 g
Mléko	 600 ml
Sýr Čedar	 125 g
Muškátový oříšek	 1/2 lžička



POSTUP:



Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek
osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata,
rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a
povaříme na mírném ohni 20-25 minut.

Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu
necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při
neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový
oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme
dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka,
pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové
omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do
mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka
nezhnědne.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentování tohoto článku je vypnuto.