AMBROSIA 9.díl 20.6.2012

Napsal www.fenixradio.net (») ve středu 20. 6. 2012 v kategorii Ambrosia - vaření, přečteno: 966×
ambrosia-9-dil.jpg

Vítáme dychtivé oči našich posluchačů u další dávky zběsilostí přímo z kuchyňského studia :-) Tentokrát se nám v těch vedrech nijak zvlášť vyvářet nechtělo a tak jsme se rozhodli, že to vezmeme hopem ! Vezměte to taky hopem a občerstvěte se se s námi rychle vznikajícími mlsanicemi, které lahodí nejen oku, ale zvlášTě pak chuťovým pohárkům. Máme pro Vás něco roztomilého pro děti a až napapaní spokojené usnou, tak něco pro dospěláky k televizi a vínečku :-) A do třetice něco pro celou rodinu, aby jste se nehádali !

Muchomůrky :

6 vařených vajec

3 větší rajčata

6 listů salátu

1 Lučina

12 ks koření hřebíček

kousek sterilované, nebo čerstvé červené papriky

Vejce uvařená natvrdo nazdobíme. Hřebíček zapíchneme jako oči a kouskem papriky vytvoříme do řezu vajíčka pusinku.

Rajčata rozpůlíme a vydlabeme dužinu tak, aby zbylá hmota sloužila jako klobouček.

Zdobíme ho puntíky z Lučiny, případně tvarohu, či jiného sýru...

Celou muchomůrku posadíme na list salátu a podáváme s pečivem.

Slané taštičky :

1 listové těsto

10 dkg cihly

10 dkg Nivy

1 čabajku, nebo suchou klobásku

nakrájená sterilovaná paprika

1 žloutek

1 vejce na potření

1 stroužek česneku

kmín, sůl, Provensálské koření

Cihlu a Nivu nastrouháme najemno, smícháme s česnekem, Provensálským kořením a paprikou a spojíme žloutkem (případně celým vejcem, dle konzistence sýru). Dle chuti sýrů možno přidat sůl.

Rozválené těsto nakrájíme na stejně velké čtverečky a plníme sýrovou hmotou, do které ještě vložíme kolečko čabajky a rohy čtverečku spojíme v úhledný šáteček.

Na plechu  šátečky potřeme ušlehaným vejcem a sypeme kmínem.

Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na pečícím papíře.

Tiramisu:

1 smetana na šlehání 33%

1 pomazánkové máslo

100g cukru moučka

1 malý sáček piškotů

šálek velmi silné turecké kávy

Granko nebo Holandské kakao na posypání

Smetanu, máslo a cukr šleháme na nejvyšší obrátky dokud hmota není hladká a tuhá.

Dno misky vyložíme piškoty pokapanými scezenou kávou, dáme krém a prokládáme pokapanými piškoty na několik vrstev.

Hotový zákusek posypeme kakaem a necháme alespoň 2 hodiny tuhnout v lednici.

Zajímavý recept na těsto na závin:

1 pomazánkové máslo

vrchovatý kelímek od pomazánkového másla polohrubé mouky

Máslo s moukou se pečlivě vypracuje a lze jej použít jak na sladký, tak na slaný závin...

4 velká jablka smícháme se skořicí, cukrem a rozinkami a máme štrůdlik :-)

 Tak jestli vám to šlo stejně, jako nám a celou tvorbou pochutin jste se prochechtali, tak děkujte Bohu, že jste si to pak mohli i všechno sníst... Protože nám se na to vrhnul režisér a jediný, co nám zbylo, je video na našem webu, kde jsme měli krátkou možnost dělat, že papáme :-) Oznamuji tímto, že odmítám vařit ze sýru, protože to je Lubošova slabost a jeho hlad pak nezná mezí :-) Berte to jako výzvu a pokud máte nějaký šikovný recept, kterým by jste nás chtěli potěšit, neváhejte a sem s ním ! Obpleteme ho písničkama, vtipným komentářem a proslavíme ho v Ambrosii... třeba hned příště :-)

www.fenixradio.net

2012

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentování tohoto článku je vypnuto.