Vítáme dychtivé oči našich posluchačů u další dávky zběsilostí přímo z kuchyňského studia :-) Tentokrát se nám v těch vedrech nijak zvlášť vyvářet nechtělo a tak jsme se rozhodli, že to vezmeme hopem ! Vezměte to taky hopem a občerstvěte se se s námi rychle vznikajícími mlsanicemi, které lahodí nejen oku, ale zvlášTě pak chuťovým pohárkům. Máme pro Vás něco roztomilého pro děti a až napapaní spokojené usnou, tak něco pro dospěláky k televizi a vínečku :-) A do třetice něco pro celou rodinu, aby jste se nehádali !
Muchomůrky :
6 vařených vajec
3 větší rajčata
6 listů salátu
1 Lučina
12 ks koření hřebíček
kousek sterilované, nebo čerstvé červené papriky
Vejce uvařená natvrdo nazdobíme. Hřebíček zapíchneme jako oči a kouskem papriky vytvoříme do řezu vajíčka pusinku.
Rajčata rozpůlíme a vydlabeme dužinu tak, aby zbylá hmota sloužila jako klobouček.
Zdobíme ho puntíky z Lučiny, případně tvarohu, či jiného sýru...
Celou muchomůrku posadíme na list salátu a podáváme s pečivem.
Slané taštičky :
1 listové těsto
10 dkg cihly
10 dkg Nivy
1 čabajku, nebo suchou klobásku
nakrájená sterilovaná paprika
1 žloutek
1 vejce na potření
1 stroužek česneku
kmín, sůl, Provensálské koření
Cihlu a Nivu nastrouháme najemno, smícháme s česnekem, Provensálským kořením a paprikou a spojíme žloutkem (případně celým vejcem, dle konzistence sýru). Dle chuti sýrů možno přidat sůl.
Rozválené těsto nakrájíme na stejně velké čtverečky a plníme sýrovou hmotou, do které ještě vložíme kolečko čabajky a rohy čtverečku spojíme v úhledný šáteček.
Na plechu šátečky potřeme ušlehaným vejcem a sypeme kmínem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na pečícím papíře.
Tiramisu:
1 smetana na šlehání 33%
1 pomazánkové máslo
100g cukru moučka
1 malý sáček piškotů
šálek velmi silné turecké kávy
Granko nebo Holandské kakao na posypání
Smetanu, máslo a cukr šleháme na nejvyšší obrátky dokud hmota není hladká a tuhá.
Dno misky vyložíme piškoty pokapanými scezenou kávou, dáme krém a prokládáme pokapanými piškoty na několik vrstev.
Hotový zákusek posypeme kakaem a necháme alespoň 2 hodiny tuhnout v lednici.
Zajímavý recept na těsto na závin:
1 pomazánkové máslo
vrchovatý kelímek od pomazánkového másla polohrubé mouky
Máslo s moukou se pečlivě vypracuje a lze jej použít jak na sladký, tak na slaný závin...
4 velká jablka smícháme se skořicí, cukrem a rozinkami a máme štrůdlik :-)
Tak jestli vám to šlo stejně, jako nám a celou tvorbou pochutin jste se prochechtali, tak děkujte Bohu, že jste si to pak mohli i všechno sníst... Protože nám se na to vrhnul režisér a jediný, co nám zbylo, je video na našem webu, kde jsme měli krátkou možnost dělat, že papáme :-) Oznamuji tímto, že odmítám vařit ze sýru, protože to je Lubošova slabost a jeho hlad pak nezná mezí :-) Berte to jako výzvu a pokud máte nějaký šikovný recept, kterým by jste nás chtěli potěšit, neváhejte a sem s ním ! Obpleteme ho písničkama, vtipným komentářem a proslavíme ho v Ambrosii... třeba hned příště :-)
2012