AMBROSIA 8.díl 30.5.2012

Napsal www.fenixradio.net (») ve čtvrtek 31. 5. 2012 v kategorii Ambrosia - vaření, přečteno: 941×
ambrosia_2.jpg

Vážení příznivci našeho bláznivého vaření :-)

Stalo se už tradicí, že Vás vždycky něčím záludným překvapíme a tak jsme tentokrát nechali projít bodem varu Mirečku Šimralovou sólo, aby jsme otestovali, jak si umí poradit s nečekanou návštěvou. Své úlohy se zhostila bravurně a bez chvilky zaváhání na nás vybalila tři úžasné recepty, které prostě musíte vyzkoušet ! Byla to sýrová roláda, lahodný salát s kukuřicí a rýží a jako zákusek Pařížské kostky.

Sýrová roláda :

300g eidamu vcelku

2 vařená vejce

2 kostky taveného sýru (cca 200g)

kousek másla

150g šunky vcelku

100g jemného salámu

1 čerstvá kapie

pažitka, nebo petrželka

1 menší cibule

sůl

Celý eidam vložíme do igelitového sáčku a ponecháme ve vroucí vodě asi 15 minut, tak dlouho, dokud nepovolí. Chladnout nenecháme, včas ho krásně rozválíme na plát, aby se vzápětí naplnil připravenou směsí z krájených vajec, salámu, šunky, kapie, cibule a taveného sýru a másla a osolíme. Dle chuti můžete milí mlsouni použít libovolné ingredience, protože fantazii se meze nekladou :-) Zatočenou roládu zabalíme do alobalu, nebo potravinové fólie a necháme pár hodin stuhnout v lednici, aby se krásně zatáhla a při krájení nezlobila :-)

Salát (pomazánka) s rýží :

1 sáček uvařené, mírně osolené rýže

1 sladká sterilovaná kukuřice

2 natvrdo vařená vejce

1 menší cibulka

majonéza, nebo tatarka

citronová šťáva

sůl, pepř

 Vařenou rýži smícháme s kukuřicí bez nálevu a s na kostičky nakrájenými vejci a dle chuti přidáme koření. Přidáme majonézu (tatarku), citronku a vymícháme. Donesla se nám dobrá rada, že je výborné obohatit tento lehký salátek nakrájemnými krabími tyčinkami, nebo orestovaným kuřecím masem, takže pokud tyto varianty vyzkoušíte, napište nám, jestli je tato změna doporučena :-)

 Pařížské kostky :

Těsto :

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

3 vejce

1 prášek do pečiva

2-3 lžíce kakaa

1 hrnek vlažného mléka

1/2 hrnku oleje

Zdobící hmota:

3 smetany ke šlehání asi 30%

2x Ledové kaštany

1 čokláda Margot

 Nejlépe den předem si svaříme šlehačku s čokoládovými kaštany a necháme v lednici.

Těsto je jeden veliký fofr, protože je jen ušlehá vše dohromady, vylije na vymazaný a vysypaný plech, šup šup a už se peče ve vyhřáté troubě zhruba na 180 stupňů.

Než vychladne, vyšleháme kaštanovou šlehačku a tou pak potíráme korpus. Netřeba velkých ozdob, návštěva bude baštit jako o život, takže bohatě stačí, když natřenou šlehačku pokreslíme třeba vidličkou do tvaru vlnek či křížem krážem a posypeme nastrouhanou Margotkou. Sladkou chuť :-)

Co dodat ? Kdo poslouchal Ambrósii, tak ví, že i z tak snadné práce dokázali naši moderátoři Honza a Renáta udělat grotesku na tři hodiny, ale Vy se ničeho nebojte a překvapte své nečekané hosty svou pohotovostí. Riskujete sice, že se Vám už nikdy příště den předem neozhlásí, protože budou chtít zase ochutnat něco tak Božského, ale žádný strach ! My Vám zase brzy nějaký ten bleskový receptík prozradíme :-)

video : 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentování tohoto článku je vypnuto.