Opět přichází Ambrosie a s ní Kryštof Bernas a Miloslav Ledvina, kteří tentokrát vyměnili moderátorku :-) Sváteční nálada panovala po celé vysílání :-)
Čabajková pomazánka Ingredience: 200 g čabajkové klobásy (možno i jiné pikantní klobásy) 200 g taveného sýra 100 g másla 1 stroužek česneku sůl 1 chlebíčková veka Postup přípravy: Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme. Štouchané brambory brambory vařené..............840g sůl kmín anglická slanina.............500g petrzelka Kapr po cikánsku kapr......400g 4 potkovy sůl.......8g tuk.......40g voda slanina....40g cibule.....40g žampiony čerstvé ...80g šunka......40g okurky.....40g raj,protlak.80g víno bílé...80g pepř petržel paprika červená 1 ks Postup: Očištěneho vykuchaného kapra opláchneme a nasekáme na porce slaninu nakrájíme na drobné nudličky častečne roztavíme přidáme tenke plátky nakrájené cibule a mírně osmahneme. Dále přidáme očištěné žampiony,nakrájené na plátky,krátce osmahneme,přidáme na nudličky nakrájenou šunku,okurky,rajčatový protlak a víno a směs krátce podusíme a podle potřeby přisolíme Porce kapra mírně osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na tuku,zastříkneme trochou vody a krátce podusíme. Podušenou rybu vložíme do připravené cikanské směsi, krátce ji ve směsi znovu podusíme.