AMBROSIA 3.díl 21.12.2011

Napsal www.fenixradio.net (») v pátek 30. 12. 2011 v kategorii Ambrosia - vaření, přečteno: 987×
ambrosia-uvod.jpg

Opět přichází Ambrosie a s ní Kryštof Bernas a Miloslav Ledvina, kteří tentokrát vyměnili moderátorku :-) Sváteční nálada panovala po celé vysílání :-)

Čabajková pomazánka 

Ingredience:
200 g čabajkové klobásy (možno i jiné pikantní klobásy)
200 g taveného sýra
100 g másla
1 stroužek česneku
sůl
1 chlebíčková veka


Postup přípravy:
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem
dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme.




Štouchané brambory

brambory vařené..............840g
sůl 
kmín
anglická slanina.............500g 
petrzelka





Kapr po cikánsku

kapr......400g  4 potkovy
sůl.......8g
tuk.......40g
voda
slanina....40g
cibule.....40g
žampiony čerstvé ...80g
šunka......40g
okurky.....40g
raj,protlak.80g
víno bílé...80g
pepř
petržel
paprika červená   1 ks

Postup:

Očištěneho vykuchaného kapra opláchneme a nasekáme na porce
slaninu nakrájíme na drobné nudličky častečne roztavíme přidáme tenke
plátky nakrájené cibule
a mírně osmahneme.
Dále přidáme očištěné žampiony,nakrájené na plátky,krátce
osmahneme,přidáme na nudličky nakrájenou šunku,okurky,rajčatový protlak
a víno a směs krátce podusíme a podle potřeby přisolíme
Porce kapra mírně osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na
tuku,zastříkneme trochou vody a krátce podusíme.
Podušenou rybu vložíme do připravené cikanské směsi, krátce ji ve směsi
znovu podusíme.


Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentování tohoto článku je vypnuto.