AMBROSIA 2.díl 16.11.2011

Napsal www.fenixradio.net (») ve středu 16. 11. 2011 v kategorii Ambrosia - vaření, přečteno: 1013×
ambrosia-2-varime.jpg

Dnes 16.listopadu 2011 se opět sešla skvělá parta. Milan Ledvina,Kryštof Bernas a jejich kouč Lucka Faustová pro vás připravili skvělé pochoutky:-)

Frankfurtská polévka s párekem a brombbory  10 porcí 

Suroviny : olej           100 g 
           cibule         150 g
           mouka hl.      100 g
           paprika mletá  1 sáček
           pepř mletý     
           Brambory       600 g       
           česnek         3 stroužky
           párky jemné    300 g
           slanina        50 g
           sůl 
           polevkové koření
           petrželová nať


Postup: Na 2/3 dávky tuku osmahneme doružova jemně nakrájenou cibuli
zasypeme ji hladkou moukou 
a připravíme světlou zasmažku,do které zamícháme papriku a
pepř.Zásmažku za  neustáleho prošlehávání metlou zalijeme
částí vlažné vody po případě můžeme vývarem uvedeme do varu a za
občasného prošlehávání polévku zvolna vaříme 
nejmeně 30 minut.
Očištěné opláchnuté brambory  nakrájíme na  menší kostky,zalijeme
zbylou vodou a čatečne uvaříme.
uvařenen brambory včetně odvaru nalijeme do polévky přidáme česnek sůl,
oloupané párky nakrájene na stejen plátky řezy
podušene na zbyle dávce tuku a polévku znovu krátce povaříme. Do hotové
polévky zamícháme na drobne kostičky částečně 
roztavenou slaninu a dochutíme i polévkovím kořením po připadě solí a
důkladně provaříme.
Propláchnutou jemně nakrájenou petrželku vkládáme do polevky až při
expedici.

Lívanečky  10 porcí

Suroviny:     droždí               50 g
              cukr krupice        100 g
              mléko              1350 g
              mouka hl           1000 g
              vejce                 3 ks
              citronová kura
              sůl 
              tuk
              cukr moučka         150 g
              skořice mletá         1 sáček
              marmeláda           300 g
              tvaroh              300 g

Postup : 

Droždí promícháme s trochou cukru zředíme malím nožstvím vlažného
mléka,přidáme trochu hl. mouky 
a promicháme až vznikne řídke těstíčko- kvásek který necháme na teple
vykynout
Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko rozšleháme vejce jemně
nastrouhanou kůru
s pečlivě opláchnutého citronu sůl a zbylou dávku hl. mouky smes
pečlivě promícháme prošleháme a necháme
opět častečne vykynout. Vykynuté těsto  naléváme do tukem vytřených
livanečníků a lívance pečeme po obou 
stranách doružova.Při expedici  obalíme 3 ks upečených livanečků v
moučkovém cukru se skořicí, 6ks 
potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.   

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentování tohoto článku je vypnuto.