Dnes 16.listopadu 2011 se opět sešla skvělá parta. Milan Ledvina,Kryštof Bernas a jejich kouč Lucka Faustová pro vás připravili skvělé pochoutky:-)
Frankfurtská polévka s párekem a brombbory 10 porcí Suroviny : olej 100 g cibule 150 g mouka hl. 100 g paprika mletá 1 sáček pepř mletý Brambory 600 g česnek 3 stroužky párky jemné 300 g slanina 50 g sůl polevkové koření petrželová nať Postup: Na 2/3 dávky tuku osmahneme doružova jemně nakrájenou cibuli zasypeme ji hladkou moukou a připravíme světlou zasmažku,do které zamícháme papriku a pepř.Zásmažku za neustáleho prošlehávání metlou zalijeme částí vlažné vody po případě můžeme vývarem uvedeme do varu a za občasného prošlehávání polévku zvolna vaříme nejmeně 30 minut. Očištěné opláchnuté brambory nakrájíme na menší kostky,zalijeme zbylou vodou a čatečne uvaříme. uvařenen brambory včetně odvaru nalijeme do polévky přidáme česnek sůl, oloupané párky nakrájene na stejen plátky řezy podušene na zbyle dávce tuku a polévku znovu krátce povaříme. Do hotové polévky zamícháme na drobne kostičky částečně roztavenou slaninu a dochutíme i polévkovím kořením po připadě solí a důkladně provaříme. Propláchnutou jemně nakrájenou petrželku vkládáme do polevky až při expedici. Lívanečky 10 porcí Suroviny: droždí 50 g cukr krupice 100 g mléko 1350 g mouka hl 1000 g vejce 3 ks citronová kura sůl tuk cukr moučka 150 g skořice mletá 1 sáček marmeláda 300 g tvaroh 300 g Postup : Droždí promícháme s trochou cukru zředíme malím nožstvím vlažného mléka,přidáme trochu hl. mouky a promicháme až vznikne řídke těstíčko- kvásek který necháme na teple vykynout Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko rozšleháme vejce jemně nastrouhanou kůru s pečlivě opláchnutého citronu sůl a zbylou dávku hl. mouky smes pečlivě promícháme prošleháme a necháme opět častečne vykynout. Vykynuté těsto naléváme do tukem vytřených livanečníků a lívance pečeme po obou stranách doružova.Při expedici obalíme 3 ks upečených livanečků v moučkovém cukru se skořicí, 6ks potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.